Oudere Nieuwsberichten

01-09-2020

Nooit Weer Nie Wieder

 

Werk van Marlies Verda is te zien in de expositie ‘Nooit Meer Nie Wieder’, een kunstproject waarin kunst over de Tweede Wereldoorlog te zien is op banners, gepresenteerd op bouwhekken op verschillende locaties in Nederland en Duitsland.

De officiële opening van de expositie is vrijdag 4 september om 15:00 uur in Hotel De Zwaan in Delden.

Neem voor meer informatie en de locaties van de banners een kijkje op de website van >>Nooit Weer Nie Wieder

 


01-09-2020

Contact in coronatijden

 

Voor de online tentoonstelling ‘Contact in coronatijden’ werkte Marlies Verda samen met kunstenaar Peter Kalkowsky. Iedere kunstenaar werkte door op het werk van een ander, 64 grafische koppels maakte samen 128 werken. De lancering van de online tentoonstelling is 1 september. >>grafiekplatform

 

 


18-11-2019

Winter Fair 2019

 

Op de 10e editie van de Winter-Fair in de Rotterdam Ahoy zal er een unieke tentoonstelling worden vertoond. Deze erotische tentoonstelling voor 16+ zal mooie en uitnodigende kunst vertonen.

Marlies is 1 van de 9 kunstenaars die op deze tentoonstelling, genaamd ‘We gaan het doen’, haar werk zal tonen.

Voor iedereen die erotische kunst (soms met een knipoog) een warm hart toedraagt; kom naar de Winter-Fair op donderdag 5 t/m zondag 8 december en laat je verrassen!

 

>> We gaan het doen!


 

09-09-2019

Kunst en Cultuurroute Moerdijk

13 tm 15 september neemt Marlies Verda deel aan de Kunst & Cultuurroute Moerdijk, het grootste culturele evenement van de gemeente Moerdijk.

U kunt nieuw werk wat bestaat uit foto’s, tekeningen, collages en de video ’theatre of illusions’ van haar bekijken op locatie Fort Sabina, geopend van 11.00 tot 17.00. 

>> Kunst & Cultuurroute Moerdijk

>> Fort Sabina

 


 

 

 

 


 

02-09-2019

De Kindernachtwacht

 

Meer dan 8000 mensen uit 95 verschillende landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen naar het Rijksmuseum. Uiteindelijk opende 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt. 

Het kunstwerk ‘de Kindernachtwacht’ van Kinderkunstkabinet Met Stip, geleid door Marlies Verda, werd ook uitgekozen om in de expositie te hangen. Je kunt het kunstwerk en de tentoonstelling nog bekijken t/m 15 september in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

  

 


 

13-06-2019

Kinderkunstkabinet naar Rijksmuseum

 

Iedereen kon tussen 1 februari en 31 maart een eigengemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt insturen voor de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Jong, oud, amateur of professional en zo’n beetje alle kunstvormen waren toegestaan. De jury maakte afgelopen week bekend welke inzendingen doorgaan naar de finaleronde. Eén van de genomineerden is de inzending van Kinderkunstkabinet Met Stip uit Den Bommel, geleid door kunstenaar Marlies Verda.

‘Dat onze Rembrandt is geselecteerd voor de finale vinden we natuurlijk te gek,’ zegt Marlies Verda. ‘Half juni breng ik het kunstwerk naar het Rijksmuseum waar de jury de komende maand beslist of onze inzending in de expositie wordt opgenomen.’ Op 15 juli is de eindselectie bekend. De tentoonstelling blijft t/m 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

 


29-05-2019

KunstKijk

Marlies exposeert van 30 mei t/m 2 juni op KunstKijk 2019. KunstKijk is op tal van locaties te bewonderen, het werk van Marlies is te zien op de locatie Bed & Breakfast Groenewege in Dirksland. 

Kijk voor meer informatie en adresgegevens op de website van >>KunstKijk

 

 


 

01-04-2019

PARADOX

 

Marlies exposeert heel de maand april samen met fotograaf Jacquelien Wielaard in Op Hodenpijl met de expositie ‘Paradox’. Raakvlakken en tegenstellingen bewegen deze twee eigenzinnige individualisten om samen te exposeren.

Bekijk de website van Op Hodenpijl te Schipluiden voor de actuele openingstijden, routebeschrijving en meer informatie:

>> website Op Hodenpijl

>> Bekijk hier de website van fotograaf  Jacquelien Wielaard


 

16-10-2018

Expositie EYE-CANDY 21

 

Vanaf 1 december exposeert Marlies met haar schilderijen op de expositie EYE-CANDY 21 bij Galerie Anita Ammerlaan.

Galerie Anita Ammerlaan, gevestigd in Roosendaal, is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

De feestelijke opening met live-muziek is zondag 9 december van 13:30 tot 17:00, Marlies zal hier ook bij aanwezig zijn.

Klik door naar de website van Anita Ammerlaan voor meer info, adresgegevens en routebeschrijving:

>> website Anita Ammerlaan

 


16-10-2018

 

JKBK-prijs 2018

 

Een (strandbal) kunstwerk van Marlies doet dit jaar mee voor de JKBK-prijs (Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs) 2018. 17 november is het dan zo ver: de prijsuitreiking. Op de website van het Brabants Kenniscentrum kun je je gratis registreren om deze feestelijke prijsuitreiking bij te wonen.

Klik snel door naar de website van BKKC voor meer informatie over de JKBK-prijs, de locatie van de prijsuitreiking en om je aan te melden voor de feestelijke afsluiting:

>> website bkkc

 


12-06-2018

Expositie Who’s afraid of Yellow?

 

In samenwerking met fotograaf Jacquelien Wielaard exposeert Marlies van 14 juni t/m 14 september 2018 in de KunstSalon op

Landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. De expositie genaamd Who’s afraid of Yellow? is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 18.00 en op afspraak. (Gratis entree)

>> website Jacquelien Wielaard

>> facebookpagina KunstSalon

 


05-03-2018

Sumud

 

Zoals sommige van jullie misschien wel hebben gevolgd heeft Marlies een kunstproject gedaan op de Westbank in Palestina. 

Bekijk hier de film gemaakt over deze ervaring:

 


02-10-2017

Pak je Kunst

 Marlies doet mee aan een project waar echte kunstwerkjes uit een (sigaretten) automaat getrokken kunnen worden, haar werkjes zitten in automaten in Tilburg. Op de site kun je zien waar ze precies staan. Dit project is bedacht om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht de brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten. Een pakje kunst kost maar €4!

>> website Pakje Kunst

 


10-09-2017

Project kauwgom beschilderen in Rotterdam

Van 9 tot en met 23 september is Marlies Verda regelmatig te vinden op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, zij doet namelijk mee met het kunstproject: vastgeplakte kauwgom beschilderen. Op de Facebook pagina van de Nieuwe Binnenweg Kleurt kun je hier meer informatie over vinden. Het idee komt van de Londense kunstenaar Ben Wilson die dit ook toepast. Tot nu toe heeft Marlies al zo’n 25 kauwgommetjes beschilderd, gezichten en Flakkeese landschapjes. Mocht je in de buurt zijn kom dan beslist even hier kijken!

>> De Nieuwe Binnenweg Kleurt

 

 

                                                                                    


De Huiskamer van Flakkee

12-09-2017

Onlangs heeft Marlies Verda een interview over haar exposities gegeven in De Huiskamer van Flakkee.

Bekijk het gehele interview hier:

 

 

 


 

Cultuurroute Moerdijk

24-08-2017

In het 2e en 3e weekend van september neemt Marlies Verda deel aan de Kunst & Cultuurroute Moerdijk, het grootste culturele evenement van de gemeente Moerdijk.

U kunt nieuw werk van haar bekijken op locatie Fort Sabina, geopend van 11.00 tot 17.00.

>> Kunst & Cultuurroute Moerdijk

>> Fort Sabina


Sumud and Freedom

17-06-2017

https://www.facebook.com/notes/toine-van-teeffelen/sumud-and-freedom-june-5-6/10154431000146750/


‘NOBODY’ goes Betlehem!

2017 is het jar waarin de Palestijnen 50 jaar bezetting herdenken.

The Arab Educational Institute (AEI) en Palestine Link (PL) willen d.m.v. projectie van kunst op de Seperation Wall in Betlehem (op de bezette West oever) hierbij stil staan. De titel van de expo is “Occupation and/or Freedom” en vanaf 4 juni zal ook mijn serie portretten “NOBODY” door middel van projectie op de Wall getoond worden.

Er wordt werk getoond van 20 kunstenaars uit diverse landen en ook van lokale kunstenaars. Marlies Verda is ook uitgenodigd daar bij aanwezig te zijn.

 

Om e.e.a. financieel rond te krijgen heeft Marlies een groot deel van haar werk voor €50 per stuk verkocht, dit bleek een groot succes!!

 

In het najaar kunt u een presentatie van haar Israël avontuur bijwonen als u interesse heeft.

 


Schilderweekend 2017

Ook in 2017 kunt u weer mee met de kunstenaar op schilderweekend.

Het weekend vind plaats op 25 – 27 augustus in Helenaveen op De Peel in brabant. Je kunt dan kennismaken met diverse grafische technieken zoals linosnede, gessodruk, materiaaldruk, blinddruk, ecodruk en kartondruk. Een combinatie met schilderen is ook mogelijk.

 

U wordt onderbracht in een voormalig klooster midden in het dorp. (Gekozen tot het groenste dorp van Nederland) We hebben een workshopruimte tot onze beschikking dus er kan de hele dag en avond gewerkt worden.

Kosten zijn €250 volledig verzorgd, inclusief begeleiding, materiaal, ontbijt, lunch, 2x diner en logies.

Opgeven kan per mail: marliesverda@live.nl

 


 

Kunst en Cultuur Route Moerdijk

10 en 11 September 2016 neemt Marlies Verda deel aan de Kunst en Cultuur Route Moerdijk, het grootste culturele evenement in de gemeente Moerdijk. U kunt haar werk dan bekijken in Suiker Entrepot in Standaardbuiten. Openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00

 


 

Teken/schilderweekend Kinderkunstkabinet

 Het teken/schilderweekend afgelopen weekend (8 en 9 juli) van het Kinderkunstkabinet was weer een groot succes! Prachtig weer, leuke kinderen, een mooie camping (De Lage Werf in Den Bommel) en er zijn prachtige schilderijen gemaakt met als titel: ‘Structuur in de natuur’

 


Marlies Verda T-Shirt te koop via Mister Dress Up

http://www.misterdressup.com/products/marlies-verda 

  

Het ontwerp is een tekening naar aanleiding van vormen op een ansichtkaart

Vormen gemaakt door mensen

 
Bekijk meer over deze ontwerpen in onderstaand filmpje:
 

 
 

 


 

 Expositie Bedevaartkerk, De Rik 5 in Brielle

Thema: De Kruisweg

Opening op 01 07 2016 om 14.00 uur door de wethouder W. Borgonjen van de gemeente Brielle

Deze bijzondere expositie met als thema De Kruisweg is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen CSG Penta college Bahurim, de Kunstkring Voorne en de Bedevaartkerk

De expositie is mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van de gemeente Brielle

De expositie is van 1 juli tot en met 10 september (behalve op 9 en 10 juli) dagelijks tussen 13.00 en 17.00 uur in de Bedevaartkerk, De Rik 5 in Brielle te bezichtigen

De toegang is gratis

Te zien zijn: schilderijen, tekeningen, etsen, objecten, beelden en digitale kunst.

Tien leerlingen van CSG Penta college Bahurim nemen deel aan deze bijzondere expositie

 

Schilderij ‘Despite Oppression’ door Marlies Verda, te zien op de expositie

Georganiseerd door: Bedevaartkerk

Contactpersoon: Henk Lugtenburg / mail: henk.lugtenburg@planet.nl

Kunstkring Voorne

Contactpersoon: Rinus Manschot / mail: rinusmanschot.wijnboxen@gmail.com

Wij wensen u veel plezier toe bij het bekijken van de kunstwerken!

 


 

Expositie : MADE In het gemeentehuis Binnenmaas, nog te zien tot 7 januari 2016

 


 

 

bekijk de website :  www.galerieurinoirbezet.nl

geslaagde opening !!! met dank aan Ad vermeulen voor de foto’s

     

 

   

 


 

EXPOSITIE “VARIATIES OP EEN BOOM”

schilderijen en bewerkte foto’s

 

 

van 3 november t/m 30 november in Bezoekerscentrum de Vroente in Kalmthout ( Belgie)

voor meer info over adres en openingstijden: http://www.lne.be/organisatie/centra/de-vroente/algemeen-aanbod/tentoonstellingen/kunsttentoonstelling

 


 

 

 


 

JEUGDLEERLINGEN EXPOSEREN IN DIEKHUUS MIDDELHARNIS EN DE BIEB IN BRIELLE

 

Diekhuus

      

l

Bibliotheek Brielle

 


 

 

De Bevelandse Schilderdagen waren een groot succes !! ( 29 mei t/m 1 juni 2014) 10 deelnemers hebben zich gebogen over het landschap in 6 delen.

De resultaten zullen tentoongesteld worden in januari 2015 in Galerie KunstinUitvoering in Zwartewaal 

 


 

 OPEN ATELIER VAN 10.00 tot 17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 mijn werk hangt momenteel via BubbleProjects in het Hilton Hotel in Innsbruck ( Oostenrijk) , daarvoor was het te zien in het Hilton in Dusseldorf:

  

  

 

 

 

Het jaarlijks uitje van Kunstkring Voorne ging dit jaar naar mijn atelier; 19 mensen kregen de opdracht veren af te drukken op zwart papier; daarna zich te laten inspireren door strandvondsten ( lagen al klaar) en met krijt/verf/stift een compositie te maken. Hier enkele van de resultaten :

 

 

 

LADIES NIGHT DEN BOMMEL

2 april 2014 18.30-21.30

    

 

 

Op maandagavond geef ik les aan Kunstkring Voorne; ( www.kunstkringvoorne.nl ) wij zijn vanaf januari bezig met het portret; de eerste opdracht was: schilder of teken je eigen wereld in de pupil van je eigen oog; de tweede opdracht: scheur uit tijdschriften foto’s van ogen/oren/neuzen etc, en creeer daar een nieuw portret mee, dat je vervolgens ook weer kunt schilderen. Hier alvast wat voorbeelden van de deelnemers:  

 

 

 

resultaten schilderen op muziek tijdens het lekker in je vel festival 

 

zondag 30 maart

 

 gratis workshops op dit festival in Spijkenisse

 

 


YouTube update!

Van het Watersnoodproject is een film gemaakt die nu op YouTube te zien is:

 


 

Ook van de expositie in Londen van mijn klompen is een filmpje te zien:


 

 

het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk toont zaterdag 8 februari 2014 op de OpenDag die helemaal in het kader van de Watersnoodrampherdenking staat, ook ons kunstproject

op de site van het museum lees je daar alles over; ik sta in Caisson 1

Programma inontvangstruimte/ filmzaal (rechts), caisson 1:
o 10.30 – 11.30 uur: Hoorspel, De Ramp door Spelend Lezen (optioneel)
o 11.30 – 12.30 uur: presentatie expositie dagboekjes/schriften en oude brieven met speciale gast Nout Wilgers uit Tilburg (82); hij was dienstplichting militair en maakte dagboekaantekeningen die hij schonk aan het museum
o 12.30 – 13.00 uur: Pauze
o 13.00 – 14.15 uur: Jaap Schoof/oral history project ‘1953, het verhaal’ in combinatie met documentaire van twee Noord-Hollandse studentes over hoe Colijnsplaat in 1953 droog bleef en het filmpje over kinderen die herdenken in Den Bommel van Marlies Verda. Hans Timmer uit Sommelsdijk zingt het lied over zijn moeder die omkwam tijdens de Rampnacht.
o 15.00- 16.15 uur: presentatie Meekrap-Rood, expositie kunstenaar Claudy Jongstra. 
(ontvangst, tot 16.15 uur in zaal, daarna naar caisson 4 voor opening). 

 

 

onder deze link kun je het interview horen dat ik had met RadioRijnmond over het Watersnoodrampproject

http://www.rijnmond.nl/nieuws/31-01-2014/kunstproject-over-slachtoffertje-watersnoodramp-1953#.UuwNaP8MiI0.facebook

 

 

 

zaterdag 1 febrauari  2014 a.s. zal om 19.00 in de Bron in Den Bommel een herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden i.v.m. de Watersnoodramp. Er zal een film te zien zijn  die Marcel Potters gemaakt heeft over kinderen bij mij op les die aan een kunstproject over de ramp gewerkt hebben. U bent van harte welkom !!! 

Ook zijn de 3 schilderijen die ikzelf gemaakt te bezichtigen in de Bron.

 

05-03-2018